32e Oldtimer Festival 2022

Event date
20/08/2022 - 10:00 - 21/08/2022 - 17:00
Street
Koningstraat
Postal code
2381
Place
Weelde
Country
Belgium
Type of event
Show
Entrance fee
€8.00
Email
Description

Veel bezienswaardigheden op het 32ste Oldtimer Festival van de Historische Machineclub Kempen, België's grootste en mooiste oldtimertractorshow. 

20 en 21 augustus 2022 - Baetenheide  Weelde - Ravels 

Hou je van oude legervoertuigenvrachtwagensauto’smotor- of bromfietsen? Je ziet hen allemaal op het Oldtimer Festival.

Stoomliefhebbers kunnen de stoomtractors en stoomwalsen komen bewonderen. Ze rijden er sissend en puffend rond terwijl de stokoude Lanz stoomlocomobiel gezwind een oude klompenmakerij draaiende houdt. Ondertussen zorgt de ook al honderdjarige Minneapolis-Moline stoomtractor voor de aandrijving van de antieke zaagbank.

De oude Fricke dorskas toont hoe er vroeger gedorsen werd. Met zulke grote dorskassen trokken de loonwerkers vroeger van boer naar boer om er het graan te dorsen. 

Spektakel vindt men op het demoterrein waar oude tractoren tonen wat zij kunnen. Zij ploeteren er door het zand terwijl zij een ploeg, eg, boomstammen of een oude wegenschaaf voortsleuren. Ook sensatie bij de trekkertrek waar de oldtimer-tractoren tonen hoe sterk zij nog zijn.

Voor vermaak zorgen de nostalgische kermisattracties. Groot en klein kunnen er volop en gratis van genieten. De kleinsten kunnen zich ook uitleven op de draaimolen, springkastelen of in de zandbak.

De oude authentieke woonwagens zorgen dan weer voor een heel aparte sfeer. Ambachtelijk houtsnijwerk en geslepen ramen zorgen voor een prachtig interieur.

Op de grote onderdelenmarkt kan je rustig rondneuzen tussen allerlei oude en nieuwe spullen. Je vindt er ook oldtimer- en instructieboeken.

Een bezoek aan het Oldtimer Festival is dan ook echt de moeite waard. Buiten wel meer dan 2000 machines die je er kan bewonderen is het één gezellig familiaal gebeuren. In de feesttent geniet u bij aangename muziek van een gans gamma lekkere Belgische bieren.Voor de hongerigen is er een uitgebreide en verzorgde catering. Wat wil je nog meer? Kom dus mee genieten !

 

 

Nieuwe locatie sinds 2019!!

Het nieuwe showterrein bevindt zich op het terrein Baetenheide te Weelde, deelgemeente van Ravels. Een enig mooie locatie met veel groen! 

Bereikbaar via Koningsstraat, Weelde. Bewegwijzering is aanwezig.

 

 

U bent er welkom op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 van 10 tot 17 u.

Inkom: 8 €, kind -12 jaar: gratis

Parking: gratis